Битумни изолации

Битумните ролонни хидроизолации имат широко приложение в съвременното строителство на сгради и съоражения.Те се делят на два основни типа- мембрани произведени на базата на окислен- битум и мембрани произведени на базата на полимер-битум.

Полимер-битумните мембрани от своя страна се делят на: SBS(стирол-бутадиен-стирол), APP(атактен полипропилен) и OBC(олефинов битумен кополимер). 

Aрмировката на материала е според вида и приложението им.Могат да бъдат полиестерни ,стъклен воал и комбинация от двата вида.Армировката на мембраните се намира на средната третина от дебелината им. За това за газопламъчно залепване се препоръчва дебелина на хидроизолацията от минимум 3мм. Тези под 3мм, се препоръчват за механично закрепяне под керемиди или като пароизолация.

Синтетични изолации

PVC и TPO мембраните са хидроизолационен продукт, който притежава отлична UV защита, темперетурна и ветрова устойчивост. Това ги прави подходящи за полагане на покриви, резервуари, фундаменти и изобщо всяка част от конструцията или съоражението на което ще бъдат монтирани. Полагат се в различни системи с топлоизолации, пароизолации и геомембрани, в зависимост от проекта.При полагане върху стара хидроизолация или нова стоманобетонова конструкция,  се полага върху геотекстил  за предпазване от евентуална дефектация от основата и химически несъвместими материали.

Зелени покриви

В последните години зеления покрив навлиза все повече в модерното строителство и се налага като една алтернатива на все по-голямото намаляване на зелените зони особено в големите градове. Той е идеален начин неизползваемия покрив да се превърне в една  различна и екологично чиста част от сградата.